Rugaciunea


       Iubite Frate,
       De-ti este sufletul zdrobit de cumplitele sarcini ale vietii si nimeni nu se apropie de tine ca sa ti le ridice, intra in Biserica Domnului si cere de la El izbavire prin rugaciune. De-ti simti inima pustie de orice adevarata bucurie, in mijlocul tuturor inselaciunilor lumii acesteia, vino inaintea Altarului, cazi in genunchi si te roaga. Cand esti apucat napraznic de valul deznadajduirii, din pricina rautatii oamenilor, care din toate partile te inconjoara, nu sta nici o clipa cu sufletul nelucrator, ci te roaga. Tot ce te striveste: pacatul tau sau al altora, slabiciune, ispita, boala sau saracia, numai cu un suflet puternic, luminat prin rugaciune, poate fi inlaturat. Deci, te roaga!
       Rugaciunea este pentru sufletul tau ceea ce este respiratia pentru trup, aerul si aripile pentru pasari, apa pentru pesti. Fara o rugaciune fierbinte, smerita si staruitoare, nu este cu putintasa traim si sa biruim durerile in mijlocul lumii; atata traim, cat ne rugam. De aceea, iubite frate, ori de cate ori pasii tai trec pe dinaintea unei biserici deschise, nu merge nepasator mai departe si nici nu te multumii numai cu o singura cruce, facuta mecanic pe chipul tau, ci intra inauntrul ei, aprinde o lumanare, smerit, in fata Altarului si cazi in genunchi pentru o clipa in fata indurarii Domnului care locuieste intr-insul, si vei vedea cum pe data te vei ridica luminat si mantuit de ajutorul Celui ce este Dumnezeul tau!
       Asa, frate, nu uita ca toata intelepciunea vietii sta cuprinsa tainic in aceste cuvinte: roaga-te, roaga-te, roaga-te!
       Si munceste cu spor si cinstit oriunde vei fi randuit. Noi rugam pe Dumnezeu sa te binecuvanteze cu sanatate trupeasca si sufleteasca, cu belsug si pace.

comentarii

ABONARE PRIN EMAIL (Peste 700 de prieteni în comunitate!!)

Delivered by FeedBurner