Rugaciune pentru mantuire

Dumnezeul meu, cred intru Tine si ma rog Tie, intareste-mi credinta! Te iubesc, dar spo­res­te-mi dragostea! Ma pocaiesc, dar fa-mi ca­in­ta sa priso­seasca! Te slavesc ca pe intaiul meu In­ce­put! Te doresc ca pe cea mai inalta dorire a mea! Iti multumesc, ca Binefacatorului meu ce­lui vesnic! Te chem ca pe puternicul meu aparator.
Dumnezeul meu, binevoieste si povatu­ies­te-ma cu intelepciunea Ta, calauzeste-ma cu drep­tatea Ta, mangaie-ma cu milostivirea Ta, apara-ma cu pute­rea Ta.
Iti inchin, o, Dumnezeule, gandurile, faptele, suferintele mele, ca in viitor sa ma gandesc la Tine, sa Te marturisesc, sa lucrez dupa voia Ta, sa patimesc pentru Tine.
Doamne, eu voiesc ceea ce voiesti Tu, pentru ca Tu voiesti sa ma supun voii Tale si fagaduiesc sa fac tot ceea ce voiesti Tu.
Te rog, cu umilinta, lumineaza-mi mintea, ote­­leste-mi voia, curateste-mi trupul si sfin­tes­te-mi sufletul! Dumnezeule preabun, ajuta-ma sa ma cu­ra­tesc de greselile trecute, sa biruiesc ispitele vi­itoa­re si sa lucrez cuvenitele virtuti. Umple ini­ma mea de dragoste pentru bunatatea Ta, de ura pentru grese­lile mele, de ravna pentru bine­le aproapelui si de defaimare a desertaciunilor lumesti. Fa-ma sa fiu supus mai-marilor mei si cu dragoste catre cei mai mici, credincios prietenilor si iertator vrajmasilor mei.
Vino, Atotputernice, intru ajutorul meu, ca sa biruiesc cele sapte pacate de capetenie, care sunt pricina tuturor pacatelor. Sa biruiesc adica man­dria, prin smerenie crestineasca; iubirea de ar­gint, prin milostenie; invidia, prin dragoste si bu­curie pentru binele aproapelui; desfranarea, prin infra­nare si curatie; lacomia, prin cum­pa­tare; mania, prin rabdare; lenea, prin barbatie crestineasca. Asemenea sa biruiesc si toate ce­le­lalte pacate si patimi ce izvorasc din acestea.
Si-mi da virtutile crestinesti: credinta, na­dej­dea si dragostea.
Dumnezeul meu, fa-ma intelept intru lu­cra­rile mele, curajos in primejdii, rabdator in ne­no­rociri si smerit in propasire. Nu ma lasa sa uit vreodata a fi cu luare-aminte la rugaciuni si in bi­serica, cumpa­tat la masa, grabnic la im­pli­ni­rea datoriilor si statornic in hotarari. Doamne, insufla-mi grija de a avea totdeauna constiinta dreapta, infatisare cuviincioasa, vorbire folositoare si purtare in buna randuiala.
Da-mi harul Tau, ca sa ma deprind a-mi sta­pani totdeauna patimile, a ma invrednici de da­rurile Tale, a pazi legea Ta si a dobandi man­tui­rea. Dumnezeul meu, fa sa cunosc cat de mici sunt bunatatile pamantesti si cat de mari sunt cele ceresti, cat de scurt este timpul acestei vieti si cat de nemarginita este vesnicia. Ajuta-ma sa fiu tot­deauna gata de moarte si sa ma cutremur de judecata Ta, sa scap de chinurile cele vesnice si sa dobandesc raiul prin Iisus Hristos, Domnul nostru. Amin.

comentarii

ABONARE PRIN EMAIL (Peste 700 de prieteni în comunitate!!)

Delivered by FeedBurner