Invatatura Sfantului Ioan Gura de Aur

Invatatura Sfantului Ioan Gura de Aur
Cum sa stam in biserica si cum trebuie sa facem Sfanta Cruce cand ne inchinam.
Multi din cei fara de socoteala, fluturand cu mana, isi fac semnul crucii pe fetele lor, dar in zadar se ostenesc, de vreme ce nu fac crucea dreapta pe fetele lor, caci numai dracii se bucura de ingamfarea aceea. Iar daca isi va face cineva cruce dreapta, avandu-si impreunate cele trei degete ale mainii drepte, si punand mana sa in frunte, apoi la brau, si de aici in umarul drept, iar la urma in umarul stang, atunci ingerul vazand, se veseleste de adevarata inchipuire a Sfintei Cruci pe fetele noastre, si ingerul Domnului scrie pe cei ce intra in Biserica cu frica si cu credinta.
Deci, daca cineva venind in Sfanta Biserica cu frica si cu credinta, se inchina cu umilinta inaintea Icoanei Domnului si a Maicii Domnului, acela primeste iertare de pacate si mila de la Dumnezeu. Iar daca va intra fara frica si fara evlavie in Sfanta Biserica, apoi unul ca acela nu numai ca nu se foloseste, dar face mai mare pacat si-l urmareste pedeapsa lui Dumnezeu.
Drept aceea noi, fratilor, intrand in Biserica, sa stam cu frica si cu evlavie rugandu-ne, asteptand de la Dumnezeu mare mila, in veacul de acum si in cel viitor.
Dumnezeului nostru Slava in veci, Amin.


comentarii

ABONARE PRIN EMAIL (Peste 700 de prieteni în comunitate!!)

Delivered by FeedBurner